De noodzaak van een SSL-certificaat
Je hebt vast wel eens wat gelezen over SSL-certificaten. En ook waarom je die zou moeten aanschaffen voor je website. De nieuwste browser-versies maken de noodzaak van een SSL-certificaat weer iets groter. Je website zou nu eigenlijk al een SSL-cerificaat moeten hebben.
Websites beveiligd met een SSL-certificaat krijgen nu al het label “Veilig”.
Websites zonder SSL-certificaat hebben nu vaak nog een neutraal label. Maar dit zal steeds vaker een ‘Niet-veilig’ label worden zoals hieronder.
Met een SSL-certificaat geef je bezoekers van je website een veilig gevoel. Gegevens die bezoekers invullen op contactformulieren worden beveiligd verzonden en kunnen niet onderschept worden. En het biedt nog een aantal voordelen, waaronder een hogere positie in de zoekresultaten.
Zonder certificaat wordt je website dus gezien als “niet veilig”. Op zich is er niks aan de hand wanneer er geen privacy gevoelige informatie verstuurd wordt, maar laat geen goede indruk achter bij de site-bezoekers.
Kortom:
- Een website met SSL-certificaat is veilig!
- Een website met SSL-certificaat krijgt voorrang in de zoekmachineresultaten.
- Een website met SSL-certificaat is sneller dan een website zonder.
Hoe kom je nou aan zo’n SSL-certificaat? Heel simpel, stuur mij een mailtje en ik regel het voor je!
SSL-certificaten zijn er in verschillende validatie- en prijsniveaus, en kunnen voor 1 of 2 jaar worden vastgelegd. Het meest verkochte certificaat kost omgerekend iets meer dan € 2,- per maand inclusief installatie.
Veilig
Een SSL-certificaat en het daarbijbehorende groene slotje geeft je bezoekers een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Belangrijker is dat cybercriminelen makkelijker bij persoonlijke data kunnen komen wanneer je website niet beveiligd is. Een goed beveiligde website is dus zeer belangrijk wanneer er gegevensoverdrachten plaatsvinden.
Hoger bij Google
Google beloont je website met een HTTPS verbinding met een hogere positie in de zoekresultaten. Een hele prettige bijkomstigheid!
Snelheid
Websites die beveiligd zijn met een SSL-certificaat worden sneller geladen door browsers. Naast het veiligheidsaspect is dat ook prettig voor je bezoekers.
Soorten SSL certificaten
1. Validatie zonder groene adresbalk
– beveiligde verbinding
2. Validatie zonder groene adresbalk
– beveiligde verbinding
– controle van bedrijfsgegevens
3. Uitgebreide validatie en groene adresbalk
– extra beveiliging, herkenbare groene adresbalk met bedrijfsgevens
– controle domeinnaamhouder en bedrijfsgegevens