SSL certificaten

Over de noodzaak van SSL certificaten

Je hebt vast wel eens wat gelezen over SSL-certificaten. En ook waarom je die zou moeten aanschaffen voor je website. De nieuwste browser-versies maken de noodzaak van een SSL-certificaat weer iets groter. Je website zou nu eigenlijk al een SSL-cerificaat moeten hebben.

Websites beveiligd met een SSL-certificaat krijgen nu al het label “Veilig”.

Websites zonder SSL-certificaat hebben nu vaak nog een neutraal label. Maar dit zal steeds vaker een 'Niet-veilig' label worden zoals hieronder.Met een SSL-certificaat geef je bezoekers van je website een veilig gevoel. Gegevens die bezoekers invullen op contactformulieren worden beveiligd verzonden en kunnen niet onderschept worden. En het biedt nog een aantal voordelen, waaronder een hogere positie in de zoekresultaten.

Zonder certificaat wordt je website dus gezien als “niet veilig”. Op zich is er niks aan de hand wanneer er geen privacy gevoelige informatie verstuurd wordt, maar laat geen goede indruk achter bij de site-bezoekers.

Kortom:

  • Een website met SSL-certificaat is veilig!
  • Een website met SSL-certificaat krijgt voorrang in de zoekmachineresultaten.
  • Een website met SSL-certificaat is sneller dan een website zonder.

Hoe kom je nou aan zo’n SSL-certificaat? Heel simpel, stuur mij een mailtje en ik regel het voor je!

SSL-certificaten zijn er in verschillende validatie- en prijsniveaus, en kunnen voor 1 of 2 jaar worden vastgelegd. Het meest verkochte certificaat kost omgerekend iets meer dan € 2,- per maand inclusief installatie.